Geschiedenis van de rivaliteit tussen Arsenal en Leicester City in de Premier League

februari 22, 2023

De rivaliteit tussen Arsenal en Leicester City in de Engelse Premier League (EPL) gaat terug tot de jaren negentig, toen de twee teams voor het eerst tegenover elkaar stonden in competitieverband. Het duurde echter tot het midden van de jaren 2010 voordat de rivaliteit tussen de twee teams echt toenam, waarbij beide clubs streden om een plaats in de top vier en een kans op de competitietitel.

De beginjaren van de rivaliteit (jaren 1990-2000)

Arsenal en Leicester City stonden voor het eerst tegenover elkaar in de EPL in het seizoen 1994-95. Arsenal domineerde de eerste jaren van de rivaliteit en won 13 van de eerste 16 ontmoetingen in de competitie. Leicester City kende echter enkele memorabele momenten, waaronder een 3-3 gelijkspel in het seizoen 1997-98 en een 1-0 overwinning in het seizoen 1999-2000.

Het seizoen 2015-16

De rivaliteit tussen Arsenal en Leicester City bereikte nieuwe hoogten tijdens het seizoen 2015-16. Leicester City, dat aan het begin van het seizoen werd beschouwd als degradatiekandidaat, schokte de voetbalwereld door een serieuze uitdaging aan te gaan voor de competitietitel. Arsenal, van wie werd verwacht dat ze mee zouden doen om de titel, kampte met blessures en een inconsistente vorm.

De twee teams stonden tegenover elkaar in de 26e ronde van de competitie in het Emirates Stadium. Leicester City won de wedstrijd met 2-1, met doelpunten van Jamie Vardy en Danny Drinkwater. De overwinning stuwde Leicester City naar de top van de ranglijst, terwijl Arsenal afgleed naar de derde plaats.

Leicester City won dat seizoen de titel en Arsenal werd tweede. De rivaliteit tussen de twee teams nam toe, en de fans van Arsenal wijten het uitblijven van de titel aan hun onvermogen om Leicester City te verslaan.

Het volgende seizoen

De rivaliteit tussen Arsenal en Leicester City zette zich voort in het seizoen 2016-17. De twee teams stonden tegenover elkaar in de eerste wedstrijd van het seizoen, waarbij Arsenal met 4-3 won in een spannende wedstrijd. Leicester City lachte echter het laatst en won de terugwedstrijd met 3-1 in het King Power Stadium.

Het seizoen 2019-20

De rivaliteit tussen Arsenal en Leicester City ging door in het seizoen 2019-20, waarbij beide teams streden om een plek in de top vier. De twee teams stonden tegenover elkaar in de 12e ronde van de competitie in het King Power Stadium. Leicester City won de wedstrijd met 2-0, met doelpunten van Jamie Vardy en James Maddison.

Door de overwinning steeg Leicester City naar de tweede plaats op de ranglijst, terwijl Arsenal naar de zesde plaats zakte. Leicester City werd vijfde in de competitie en miste net een plek in de Champions League, terwijl Arsenal achtste werd.

Recente jaren

De rivaliteit tussen Arsenal en Leicester City is de laatste jaren blijven bestaan, met beide teams die strijden voor een plaats in de top zes. De twee teams stonden in het seizoen 2020-21 twee keer tegenover elkaar, waarbij Arsenal de eerste wedstrijd met 2-0 won en Leicester City de tweede wedstrijd met 3-1 won.

Over het algemeen is de rivaliteit tussen Arsenal en Leicester City in de EPL een interessante geweest, met beide teams hun aandeel in overwinningen en nederlagen. De rivaliteit nam toe tijdens het seizoen 2015-16, toen Leicester City de voetbalwereld schokte door de competitietitel te winnen. De twee teams blijven tegen elkaar strijden voor een plaats in de top vier, en hun wedstrijden zijn altijd felbevochten.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *