Mikel Arteta bekritiseert Arsenal VAR-fout tegen Brentford

februari 15, 2023

Mikel Arteta zal “alleen tevreden zijn” als zijn Arsenal-ploeg twee punten terugkrijgt voor de VAR-fout die de gelijkmaker van Brentford toestond in de Premier League-wedstrijd van zaterdag. De gelijkmaker van Ivan Toney in de 74e minuut werd ten onrechte toegekend nadat video-assistent-scheidsrechter Lee Mason geen buitenspellijnen had getrokken bij het controleren van de positie van Christian Norgaard.

Nu heeft de bond een verklaring uitgegeven waarin het officierschap wordt veroordeeld en de Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) wordt opgeroepen om verschillende incidenten te herzien en te verklaren. PGMOL gaf dinsdagavond een verklaring vrij waarin het onthulde dat het een “constructieve vergadering” had gehouden over deze fouten.

De PGMOL heeft de speciale VAR-functionaris Lee Mason al ontslagen nadat hij had toegegeven dat een “menselijke fout” verantwoordelijk was voor het ten onrechte toestaan van de gelijkmaker van Ivan Toney bij Arsenal, ondanks het feit dat Christian Norgaard duidelijk buitenspel stond. Dit weekend verontschuldigde PGMOL zich en schreef “menselijke fouten” toe aan twee VAR fouten. Behalve Arsenal werd ook Brighton’s Pervis Estupinan een legitiem doelpunt onthouden in hun 1-1 gelijkspel tegen Crystal Palace, nadat VAR John Brooks de Ecuadoriaan als buitenspel had beoordeeld.

Ondertussen heeft PGMOL hoofdscheidsrechter Howard Webb contact opgenomen met Arsenal om “de belangrijke fout te erkennen en uit te leggen”. Arteta bleef echter zijn frustraties uiten op de persconferentie voorafgaand aan de top-twee confrontatie en beschuldigde Mason ervan “zijn werk niet te begrijpen”.

Dinsdag zei Arteta: “Dat was geen menselijke fout, dat was een groot niet begrijpen en begrijpen van je werk en dat is niet acceptabel, het spijt me.” Voormalig Premier League scheidsrechter Keith Hackett heeft opgeroepen om VAR official Lee Mason te ontslaan omdat hij een doelpunt dat Arsenal’s titeluitdaging een deuk heeft toegebracht niet heeft uitgesloten. Mason en Brooks zijn vanwege de fouten uit hun functie ontheven.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *