PGMOL geeft ‘significante fouten’ toe in VAR proces in Arsenal & Brighton wedstrijden

februari 14, 2023

De Professional Game Match Officials Limited heeft bevestigd dat Howard Webb contact heeft opgenomen met Arsenal en Brighton na ‘significante fouten’ met de VAR. Het veroorzaakte een woedende reactie toen een ‘menselijke fout’, zoals erkend door het orgaan dat verantwoordelijk is voor de Premier League scheidsrechters, de gelijkmaker van Brentford liet staan in een 1-1 gelijkspel met competitie leider Arsenal.

VAR-operator Lee Mason trok niet de richtlijnen om te controleren op buitenspel bij de gelijkmaker van Brentford tegen Arsenal. Later werd bekend dat Mason het incident controleerde en goedkeurde, maar het niet volledig onderzocht door buitenspellijnen te trekken, wat de gebruikelijke procedure is.

Eerder werd een mogelijke blokkering van Ethan Pinnock, die in buitenspelpositie stond, op Arsenal-verdediger Gabriel Magalhaes – toen Mathias Jensen een vrije trap het strafschopgebied in slingerde – door de VAR gecontroleerd en goedgekeurd. Arteta vond dat de vrije trap niet toegekend had moeten worden, omdat Ethan Pinnock buitenspel leek te staan toen hij verdediger Gabriel Magalhaes blokkeerde.

En de PGMOL gaf een verklaring uit over de incidenten waarin ze rustig toegaven dat ze onjuist waren. Het voegde eraan toe dat de fout “grondig werd onderzocht door PGMOL”. In de afgelopen 12 maanden is PGMOL begonnen met de uitvoering van het Elite Refereeing Performance Plan om de normen te verbeteren, met een groot aantal coaches en ondersteunend personeel. Dat Mason, een toegewijde VAR-functionaris, op één dag betrokken is bij een van de twee belangrijke fouten, zorgt voor een moeilijke situatie voor PGMOL-chef Howard Webb.

Voordat de PGMOL zijn verklaring op zondagmiddag afgaf, had het zich al bij Brighton verontschuldigd nadat het had toegegeven dat de VAR een fout had gemaakt bij het afkeuren van het doelpunt van Pervis Estupinan tegen Palace. VAR official John Brooks leek bij het incident de buitenspellijn van de verkeerde verdediger te trekken. De wedstrijd eindigde ook in 1-1. Het lot van Lee Mason wordt dinsdag bekend, als de Premier League-aanstellingen voor het weekend bekend worden gemaakt.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *