Arsenal zou Folarin Balogun in de zomer kunnen verkopen

februari 8, 2023

Arsenal zou in de zomer een van zijn meest gevormde spelers kunnen verliezen, nu het zich afvraagt wat het moet doen met een man die onlangs op 50 miljoen pond werd geschat. Folarin Balogun, 21, is de topscorer in Ligue 1 met 14 doelpunten voor Stade de Reims.

De prestaties van Balogun zijn spannend voor de fans van Arsenal. De aanvaller van Engeland U21 maakte indruk met 14 doelpunten voor een ploeg uit Reims die nu 14 wedstrijden ongeslagen is onder leiding van de 30-jarige Engelsman Will Still. De aanvaller verliet de Emirates in de zomer omdat hij meer speeltijd wilde en dat is hem bij Reims goed bevallen.

Als gevolg daarvan heeft Balogun belangstelling gekregen van meerdere clubs in Europa, waarbij zijn toekomst bij de Gunners volgens de berichten twijfelachtig is. Zijn contract in het Emirates Stadium loopt nog tot 2025. Met dat in gedachten moet Arsenal beslissen hoe de toekomst van Balogun er op lange termijn uit zal zien.

Volgens een nieuw bericht van The Sun is de baas van Reims, Will Still, zo onder de indruk van Balogun dat de Franse club Arsenal vorige maand heeft benaderd voor een permanente deal. Dat verzoek werd afgewezen door Arsenal, dat nog steeds niet heeft besloten wat het met Balogun gaat doen en of hij een rol speelt in de langetermijnplannen van Mikel Arteta. Balogun heeft echter al een sterke hint gegeven over waar zijn toekomst ligt en potentiële gegadigden zullen zeker een kijkje nemen bij de afgestudeerde Hale End Academy.

Thuis is Eddie Nketiah opgestaan en een van de beste spitsen van Engeland, terwijl Gabriel Jesus weer helemaal fit is. Het duo zou Balogun waarschijnlijk uit de basiself van Mikel Arteta houden, dus daarom zullen ze hem misschien eerder vroeger dan later willen verkopen. De zomerse transferwindow zou voor Arsenal dus wel eens de meest realistische gelegenheid kunnen zijn om een aanzienlijk bedrag voor de afgestudeerde Gunners-academicus te krijgen, als het onwaarschijnlijk is dat hij in Arteta’s eerste elftal zal spelen.

Volgens een recent rapport van Football Insider zou hij wel 50 miljoen pond waard kunnen zijn. Het meest waarschijnlijke scenario op dit moment is dat ze hem de eerste helft van het seizoen bij de club houden om te zien of hij klaar is om op Premier League en Champions League niveau te spelen. Balogun is deze campagne uitstekend geweest en mag zeker geen bankzitter meer worden, bij welke club hij ook komt.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *