Gabriel Jesus zal niet zo snel terugkeren

februari 7, 2023

Arsenal liep in de laatste wedstrijd op Goodison Park tegen een 1-0 nederlaag aan tegen Everton. De ploeg bleef qua blessures ongedeerd, maar verschillende belangrijke spelers werden tijdens de wedstrijd uitgeschakeld. De fans van Arsenal hebben weer een bemoedigende update gekregen over de fitheid van de Braziliaanse ster Gabriel Jesus. De 25-jarige speler kwam niet meer in actie voor de Gunners sinds hij tijdens het WK een ernstige knieblessure opliep, waaraan hij vervolgens werd geopereerd.
Gezien het feit dat Jesus op 6 december 2022 met succes werd geopereerd, nadert volgens de officiële website van Arsenal de grens van 10 weken snel. De aanvaller liet veertien dagen geleden tijdens de 3-2 overwinning op Manchester United weten dat hij hoopte binnen een maand weer te kunnen spelen.
De ploeg van Mikel Arteta is doorgegaan alsof er niets aan de hand was en heeft de spits nauwelijks gemist. “De terugkeer van Jesus is nu een wedstrijd. Arsenal veranderde zodra hij en [Oleksandr] Zinchenko van Man City kwamen,” vertelde hij aan Football Insider. Het feit dat Martinelli zonder Jesus slechts twee keer heeft gescoord in de Premier League, ondanks dat hij vijf doelpunten maakte terwijl hij naast zijn landgenoot speelde, toont aan hoe belangrijk Jesus is voor Arsenal en zijn teamgenoten.
Manager Arteta verklaarde dat hij nog lang niet terug is, maar hard werkt en aanstuurt op een snelle terugkeer. Zijn terugkeer in de ploeg zal waarschijnlijk gunstig uitpakken, nu Arsenal nog steeds op koers ligt voor de titel van dit seizoen.
De wedstrijd van dit weekend tegen Brentford komt te vroeg voor Jesus en het is hoogst onwaarschijnlijk dat hij fit zal zijn om vier dagen later in het Emirates Stadium tegen zijn voormalige club Man City aan te treden, maar met wedstrijden tegen Aston Villa en Leicester City als afsluiter van de maand is het nog maar de vraag of hij in die wedstrijden van de partij zal zijn.
Arsenal heeft dringend behoefte aan aanvallende versterking en Gabriel Jesus is momenteel de enige betrouwbare spits bij de club. Mikel Arteta moet meer diepte toevoegen aan de positie en Vlahovic lijkt een ideale fit.

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *