Arsenal’s hoop op Premier League-titel geschaad na 1-0 verlies tegen Everton

februari 7, 2023

Een klassiek geval van een nieuwe manager veroordeelde Arsenal tot slechts de tweede competitienederlaag van het seizoen en gaf Sean Dyche de perfecte start van zijn leven op Goodison Park. Het doelpunt van James Tarkowski in de 60e minuut zorgde voor een 1-0 overwinning voor de nieuwe manager van Everton en betekende een zware klap voor de titelaspiraties van Arsenal.

In een volgepakt Goodison Park was Everton een en al intensiteit en Dyche zal blij zijn geweest met de winnende treffer: James Tarkowski omspeelde Gunners aanvoerder Martin Odegaard bij de achterste paal en kopte uit een corner binnen (59). Het is een type verlies dat ongewoon is geworden voor de ploeg van Mike Arteta dit seizoen, en nu met slechts vijf punten voorsprong.

De oude Burnley connectie strafte de ingetogen Premier League leiders af en maakte een einde aan hun 14-games ongeslagen competitie run. Als Arsenal de geweldige ploeg is die we denken dat ze zijn, heeft dat verlies het vuur alleen maar verder aangewakkerd; ze zullen komend weekend tegen Brentford voor een levendig Emirates-publiek met veel enthousiasme de draad weer oppakken.

Arsenal moet harder worden als ze de Premier League-titel willen winnen, en deze nederlaag benadrukt enkele zorgwekkende tekortkomingen van de Gunners. Hun tweede nederlaag van het seizoen kan een cruciaal moment worden in de titelrace, afhankelijk van hun reactie. Met Brentford als volgende, is er tijd om het schip te herstellen voordat ze tegenover City komen te staan en Everton is nu de enige ploeg in de onderste regionen die een nederlaag tegen de Gunners heeft geleden.

Dat gezegd hebbende, Manchester City liet ook punten liggen tegen Everton, en zij speelden thuis tegen een veel minder effectieve tactische opstelling onder Frank Lampard, dus het is verre van het einde van de wereld. Maar kampioen City weet dat Arsenal door dit puntverlies van de eerste plaats kan worden gestoten als de twee clubs elkaar over 10 dagen voor het eerst dit seizoen in de competitie treffen.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *