Done deal: Jorginho officieel bij Arsenal van Chelsea

februari 1, 2023

Arsenal heeft de komst van middenvelder Jorginho van Chelsea afgerond. De 31-jarige Italiaanse middenvelder zat in de laatste zes maanden van zijn Chelsea contract, terwijl de Blues probeerden een Britse recordtransfer voor Benfica centrale middenvelder Enzo Fernandez binnen te halen.

Bronnen vertelden ESPN dat Jorginho een eenjarige overeenkomst heeft getekend met de optie voor nog een jaar. Arsenal was op zoek naar een deal voor Brighton-middenvelder Moises Caicedo, maar kwam in de laatste dagen van de transferperiode uit bij Jorginho. De onderhandelingen met Chelsea verliepen snel en de Italiaanse international werd een kleine drie uur voor de deadline bevestigd als speler van Arsenal.

De 31-jarige wordt vandaag op het trainingsveld van Arsenal verwacht, nadat hij ook persoonlijk akkoord is gegaan met de Noord-Londense club. De deal is nog afhankelijk van een medische keuring. Jorginho verdeelde de meningen gedurende zijn tijd op Stamford Bridge, maar met meer dan 200 optredens, 29 doelpunten en vier trofeeën op zijn naam, is hij een permanent en belangrijk onderdeel van de Chelsea-geschiedenis.

Manager Mikel Arteta’s bewondering voor de speler gaat terug tot zijn tijd als assistent-coach bij Manchester City en hij probeerde de Italiaanse international in september 2020 weg te lokken van Stamford Bridge. “Jorginho is een middenvelder met intelligentie, diepe leiderschapskwaliteiten en een enorme hoeveelheid Premier League en internationale ervaring.” vertelde Arteta aan de officiële website van de club.

Arsenal heeft een tekort aan opties op het middenveld en onthulde op Deadline Day dat Egyptisch international Mohamed Elneny een “aanzienlijke” knieblessure heeft opgelopen. Naast het verlies van de Egyptenaar voor de rest van het seizoen, hebben de Gunners ook een lening voor Sambi Lokonga goedgekeurd.

Jorginho zou Arsenal veel ervaring opleveren in een poging om deze campagne de titel te veroveren. “Ik was een beetje verrast, maar ik heb de kans van deze geweldige uitdaging aangegrepen”, zei Jorginho. “Het is een belangrijk shirt. Het is een geweldige club.”

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *