Arsenal gaat Jorginho tekenen

februari 1, 2023

Arsenal gaat Chelsea-middenvelder Jorginho contracteren nadat het een nederlaag heeft geleden in zijn poging om Moises Caicedo over te nemen van Brighton. Arsenal heeft zijn aandacht verlegd naar Jorginho in zijn zoektocht naar een nieuwe centrale middenvelder. Mikel Arteta is op zoek naar versterking van het middenveld voor zijn Premier League leiders, met Mohamed Elneny momenteel uitgeschakeld met een knieprobleem en Thomas Partey ook een blessure schrik.
Jorginho kwam in 2018 van Napoli naar Stamford Bridge en tekende een deal ter waarde van 50 miljoen pond. Hij speelde 213 keer voor de club, scoorde 29 goals en registreerde negen assists.
Jorginho staat open voor de overstap en de kans om in Londen te blijven en in de tweede helft van het seizoen zelfs met Arsenal voor de titel te strijden. Een deal komt op dit moment dichterbij, en het is een deal die waarschijnlijk doorgaat.
Formele onderhandelingen over een vergoeding begonnen maandagmiddag en werden snel afgerond vanwege de geschiktheid voor alle partijen. Chelsea wil ruimte maken in een steeds voller wordende selectie, Jorginho wil voetbal, en Arsenal wil een middenvelder om hun titelstrijd te versterken.
Jorginho speelt sinds 2018 bij Chelsea, waar hij 213 keer optrad voor het Stamford Bridge team en de Champions League, Europa League en Club World Cup winnaars medailles verzamelde. Hij hielp Italië ook aan continentale glorie op Euro 2020.
Er wordt verwacht dat de deal de komende uren snel zal gaan en er is vertrouwen dat het een gedane deal zal zijn. Chelsea wil Jorginho in plaats van Conor Gallagher als ze kijken om wat geld terug te verdienen na hun zware januari-uitgaven.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *