Arsenal heeft een bod uitgebracht op Chelsea-middenvelder Jorginho

januari 31, 2023

Naar verluidt heeft Arsenal een bod uitgebracht op de Italiaanse middenvelder Jorginho voor de laatste zes maanden van zijn contract bij Chelsea. The Gunners zijn in de markt voor een middenvelder voordat de januari transferwindow sluit op dinsdagavond na een langdurige blessure van Mohamed Elneny.

Arsenal heeft het grootste deel van de week geprobeerd om Brighton over te halen om afscheid te nemen van Moises Caicedo, maar omdat de Seagulls botweg weigeren om zaken te doen, lijkt het erop dat Mikel Arteta en Edu opties aan het overwegen zijn. Achter de schermen bij de Emirates wordt erkend dat – hoe graag ze Caicedo ook willen – ze de club aan de zuidkust niet oneerbiedig willen behandelen.

Er wordt aangenomen dat er in het Emirates ook over andere namen wordt gesproken, maar Arsenal is zich ervan bewust dat de tijd en de mogelijkheden nu opraken, en dat ze de kans op Jorginho moeten grijpen. Jorginho’s contract op Stamford Bridge loopt in de zomer af, wat betekent dat Chelsea het risico loopt de 31-jarige voor niets te verliezen als hij in deze periode niet definitief vertrekt.

Dat klinkt willekeurig en dom, maar Arsenal-hoofdtrainer Mikel Arteta was in 2018 nog assistent van Pep Guardiola bij Manchester City toen we hen voor Jorginho versloegen. De EURO 2020-winnaar is vorige maand net 31 geworden en verhuisde in de zomer van 2018 naar Stamford Bridge voor zijn toenmalige Napoli-coach Maurizio Sarri in een deal ter waarde van 57 miljoen euro plus toevoegingen. Chelsea is bereid om de Italiaanse international te laten vertrekken voor het sluiten van het venster als de vergoeding geschikt is, omdat ze een deal voor Benfica’s Enzo Fernandez naderen.

Dit is niet de eerste keer dat Jorginho in verband wordt gebracht met Arsenal. We werden in september 2020 in verband gebracht met de Italiaanse international voordat Partey werd aangetrokken van Atletico Madrid. Arsenal is naar verluidt van mening dat het binnenhalen van Jorginho veel ervaring zou toevoegen, aangezien Jorginho de Champions League en Europa League heeft gewonnen met Chelsea, evenals het EK met Italië.

Het is ook niet uitgesloten dat hij een nieuw contract tekent om bij de Blues te blijven, hoewel hij de laatste tijd onder Graham Potter in de pikorde is gezakt. Ondertussen behoren Youri Tielemans van Leicester en Amadou Onana van Everton tot de spelers die Arsenal heeft onderzocht.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *