Arsenal vergroot voorsprong tot acht punten aan kop Premier League

januari 9, 2023

Arsenal is dinsdag in een doelpuntloze impasse geraakt door het hoogvliegende Newcastle, maar breidde zijn voorsprong op de top van de Premier League uit tot acht punten, terwijl Manchester United zijn greep op de top-vier verstevigde. Door het gelijkspel in het Emirates Stadium konden beide teams hun ongeslagen reeks in de competitie verlengen. Die van Newcastle steeg naar 13, die van Arsenal naar 11. Manchester United verstevigde zijn plaats in de top vier en kwam in punten gelijk met Newcastle. Doelpunten van Casemiro, Luke Shaw en Marcus Rashford zorgden voor een 3-0 overwinning op Old Trafford.
Arsenal, dat voor het eerst dit seizoen niet scoorde in alle competities, heeft 44 punten uit 17 wedstrijden, met kampioen Manchester City op 36 na 16 wedstrijden gespeeld te hebben. Newcastle heeft er 35 uit 18 wedstrijden en staat op doelsaldo voor op United, hoewel zij een wedstrijd meer hebben gespeeld.
Arsenal voelde zich onvermijdelijk gefrustreerd door het missen van de kans om 10 punten los te komen van Manchester City in de aanloop naar de uitwedstrijd bij Chelsea op donderdag.
Intrigerend is dat Arsenal de komende twee competitiewedstrijden met Tottenham en Manchester United op het programma heeft staan. Dat Arsenal aan het begin van 2023 de titelrace in handen heeft, is opmerkelijk genoeg na 19 jaar zonder winst in de Premier League.
Newcastle gaat zaterdag op bezoek bij Sheffield Wednesday en ontvangt dinsdag Leicester in de kwartfinale van de League Cup.

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *