Arsenal verliest de race om Mykhaylo Mudryk

januari 18, 2023

Arsenal heeft veel moeite gedaan om Mykhaylo Mudryk te verleiden voor hen te tekenen, maar Chelsea versloeg hun Londense rivalen met een gigantisch contractaanbod om hen voor te blijven. Mudryk leek voorbestemd om deze maand bij Arsenal te komen, nadat Mikel Arteta hem tot zijn belangrijkste doelwit had gemaakt om de titelstrijd van de Gunners te versterken. Maar Chelsea zorgde voor een verrassing door in het weekend een akkoord te sluiten met Shakhtar Donetsk voor een bedrag van 88 miljoen pond, waarmee de 22-jarige vleugelspeler een contract voor acht en een half jaar krijgt.
In een verklaring bevestigde Shakhtar dat Chelsea heeft ingestemd met de betaling van 70 miljoen euro, plus 30 miljoen euro aan extra’s – de grootste transfersom van de winterperiode tot nu toe. Mudryk zal op Stamford Bridge shirt nr. 15 dragen. Mudryk ondertekende een verbluffende overeenkomst voor acht en een half jaar op Stamford Bridge, waarmee Chelsea zijn vijfde contract van de januari transferwindow voltooide.
Het is onduidelijk achter wie Arsenal aanzit na het verlies van Mudryk. Ze worden in verband gebracht met een groot aantal aanvallende spelers, waaronder zomerdoelwit Raphinha en zijn Barcelona-teamgenoot Ferran Torres.
Volgens de Independent had Arsenal Mudryk een bod van 50.000 pond per week gedaan. Maar Chelsea overtroefde hun Londense rivalen door dat bedrag te verdubbelen en Mudryk te verleiden met een deal van 100.000 pond per week. Petit verweet Boehly dat hij transfers als “domme spelletjes” behandelt en verklaarde dat hij het Arsenal niet kwalijk neemt dat het uit de race is gestapt.
Potter gelooft dat Mudryk, een snelle en directe aanvaller, Chelsea beter zal maken. “Hij is een jonge speler met een grote toekomst,” zei hij. “Hij is spannend, één op één, direct, valt de achterlijn aan, kan in de breedte komen, maar heeft ook invloed op het doel. Ik denk dat onze supporters hem geweldig zullen vinden.”

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *