Arsenal zal moeilijk te pakken zijn voor Manchester City

januari 9, 2023

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft gewaarschuwd dat Arsenal moeilijk te achterhalen zal zijn in de Premier League-titelrace en dat er 100 punten nodig kunnen zijn om hun kroon te behouden. Arsenal liet dinsdag voor de derde keer dit seizoen punten liggen in het doelpuntloze thuisduel met Newcastle United, maar heeft nog steeds acht punten voorsprong op nummer twee City.
Guardiola waakt ervoor om de ploeg van Mikel Arteta verder uit te laten lopen in de titelrace, omdat hij gelooft dat Arsenal in staat is een eeuw aan punten te halen – een prestatie die alleen City in 2018 heeft geleverd.
Tijdens een persconferentie op woensdag zei Guardiola: “De manier waarop je het gat moet verkleinen is goed spelen en wedstrijden winnen. “Ze hebben een gemiddelde dat ze 100 punten gaan doen, Arsenal, zoals ze het tot nu toe hebben gedaan. Als ze zo doorgaan, halen we ze niet meer in. Dus je moet bijna perfect zijn, zou ik zeggen.”
City staat binnen drie dagen twee keer tegenover Chelsea, eerst in de Premier League op Stamford Bridge en dan zondag in het Etihad Stadium in de derde ronde van de FA Cup.
Op de vraag of de komende zes weken een bepalende periode in het seizoen van City kunnen worden, zei Guardiola: “Zes weken? Of vele weken? In zes weken gaan er veel dingen gebeuren, ja zeker.”

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *