Martinelli tekent nieuw langlopend contract bij Arsenal

januari 29, 2023

GABRIEL MARTINELLI heeft een nieuw langlopend contract bij Arsenal getekend, waarmee zijn huidige salaris meer dan verdubbeld wordt. De 21-jarige Braziliaanse international tekent een contract van 180.000 pond per week tot 2027 met een optie voor nog eens 12 maanden.
Martinelli was dit seizoen in uitstekende vorm voor Arsenal en de Gunners wilden hem graag belonen voor zijn prestaties. Martinelli verdiende ongeveer 70.000 pond per week bij de Premier League club, maar zijn nieuwe contract zal hem ongeveer 180.000 pond per week opleveren.
“Ik wil blijven, ze moeten me alleen een pen geven”, zei Martinelli begin november tegen verslaggevers toen hem werd gevraagd naar zijn contract, waarmee hij zinspeelde op de beslissing die zou komen. “Ik ben erg gelukkig bij Arsenal. Ik heb het al vaak gezegd, ik ben hier graag. Ik hou van de stad, ik hou van alles bij Arsenal, dus ik wil blijven.” Maar zijn adviseurs wilden waarschijnlijk graag dat hij meer betaald kreeg dan dat, en sindsdien zijn er gesprekken geweest. Het ziet er nu naar uit dat er een akkoord is bereikt, in afwachting van een officiële aankondiging binnenkort, wat zijn toegenomen belang voor het team weerspiegelt sinds hij vorig seizoen een vaste waarde van het eerste elftal werd.
Martinelli heeft het dit seizoen goed gedaan bij de club uit Noord-Londen, hij is een vaste waarde geworden en heeft tot nu toe zeven keer gescoord. Mikel Arteta is verheugd om na maanden van onderhandelingen de diensten van de opwindende jonge vleugelspeler veilig te stellen. Martinelli, die momenteel ongeveer 70.000 pond per week verdient, wordt een van de best betaalde spelers van de club nadat hij zijn toekomst voor de nabije toekomst aan de Gunners heeft toegezegd.
Martinelli is nog vrij jong en er wordt verwacht dat hij zich verder zal ontwikkelen met coaching en ervaring. De Braziliaan heeft alle eigenschappen om zich in de nabije toekomst te ontwikkelen tot een aanvaller van wereldklasse. Er zal worden gehoopt dat Saka en Saliba de weg van Martinelli volgen door een nieuw contract af te sluiten, maar het is een belangrijke stimulans voor de Gunners om een van de drie belangrijke lopende gesprekken af te ronden.
Ondanks het feit dat Martinelli naar verluidt een nieuwe overeenkomst heeft gesloten, kreeg de Braziliaan vrijdagavond rust in het FA Cup vierde ronde duel met Manchester City. Arteta koos voor de nieuwe speler Leandro Trossard.

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *