Caicedo staat open voor een overstap

januari 29, 2023

Moises Caicedo heeft de fans van Brighton & Hove Albion verteld dat hij de club wil verlaten nadat bronnen aan ESPN hebben verteld dat Arsenal een bod van 60 miljoen pond op de middenvelder heeft afgewezen.
Caicedo is een revelatie aan de zuidkust nadat hij in februari 2021 voor 4,5 miljoen pond overkwam van de Ecuadoraanse ploeg Independiente del Valle, maar hij heeft slechts 26 Premier League-wedstrijden gespeeld. De Ecuadoriaan wisselde begin deze week van zaakwaarnemer en zoals de zaken er nu voorstaan, zullen zij aandringen op een overstap voor het einde van de transferperiode in januari. Caicedo heeft een bericht op zijn sociale media geplaatst, waarin hij laat doorschemeren dat hij openstaat voor een overstap.
Het blijft onduidelijk of een van de twee partijen als winnaar uit de bus zal komen in de gemelde jacht op Caicedo, gezien de terughoudendheid van Brighton om de jonge middenvelder te verkopen, maar het is niet ondenkbaar dat ze binnenkort tegen elkaar zullen strijden om een ander topdoelwit. De Ecuadoriaan is zijn eerste seizoen in de Premier League goed begonnen, want de Seagulls staan momenteel zevende in de Premier League. En om zijn contract veilig te stellen, zou Edu een cruciale hulp kunnen krijgen van Jurgen Klopp.
Tijdens een nieuwsconferentie op vrijdag zei Brighton-baas Roberto De Zerbi: “Moises is een goede jongen, hij is alleen op ons gericht. Hij is ontspannen. Ik hoop dat hij minstens tot het einde van het seizoen bij ons blijft.”
Brighton, dat in de afgelopen periode belangrijke spelers voor veel geld heeft zien vertrekken, hecht veel waarde aan de Ecuadoraanse international en ze hebben duidelijk gemaakt dat Caicedo deze maand niet zal vertrekken tenzij hun waardering wordt geëvenaard.
Chelsea en Arsenal zouden het tegen elkaar kunnen opnemen om de 21-jarige te contracteren. Mocht Caicedo zich aansluiten bij Arsenal en CFC loopt hem mis, dan is er misschien een lichtpuntje voor de Blues. Net als Arsenal is Chelsea van plan zijn middenveld te vernieuwen nu N’Golo Kante en Jorginho de laatste maanden van hun contract bij de club ingaan.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *