Arsenal heeft veel om blij mee te zijn

januari 29, 2023

Manager Pep Guardiola noemde Nathan Ake een “uitzonderlijke kerel” nadat hij Manchester City naar de vijfde ronde van de FA Cup had gestuurd met het winnende doelpunt in een nipte overwinning op Premier League-titelrivalen Arsenal. Geen enkele manager wil een wedstrijd verliezen, maar voor Arteta en Arsenal is deze 1-0 nederlaag zeker niet het einde van de wereld. Alles behalve. Vijf punten los aan de top van de Premier League, de titel is de prioriteit. City versloeg Arsenal met 1-0 en bereikte zo voor het achtste seizoen op rij de vijfde ronde van de FA Cup.
Nu City voor het achtste achtereenvolgende seizoen doorgaat naar de laatste 16, moet Arsenal zich richten op de strijd om de eerste Premier League-titel in 19 jaar. De ploeg van Mikel Arteta heeft vijf punten voorsprong op City en een wedstrijd achter de hand. De twee teams ontmoeten elkaar opnieuw in de competitie op 15 februari.
Arsenal heeft de wedstrijd weliswaar verloren, maar er is veel om blij mee te zijn. City speelde vrijdagavond met een zeer sterke XI, terwijl Mikel Arteta zijn ploeg zwaar roteerde ten opzichte van de 3-2 overwinning op Man Utd. Oleksandr Zinchenko ging naar zijn Instagram-account om een boodschap af te geven. De Premier League winnaar schreef:” Niet het resultaat waar we voor kwamen, maar we komen terug! Er zijn geen oude vrienden – er zijn vrienden met wie er veel goede herinneringen zijn en je zult altijd blij zijn om elk van hen te zien.”
De overwinning had echter een prijs: verdediger John Stones, die dit seizoen voor zijn club en voor Engeland op het WK zo uitmuntend was, moest op slag van rust afhaken nadat hij zijn hamstring had verrekt.
“Ik denk dat het een heel andere wedstrijd wordt,” zei Arteta toen hem werd gevraagd naar de competitieontmoeting met City volgende maand. “Ik weet het zeker van beide kanten en ook met ander personeel. We kwamen hier vandaag om te winnen, dat lukte niet en de volgende wedstrijd zal hopelijk anders zijn.” Aaron Ramsdale, William Saliba, Oleksandr Zinchenko, Martin Odegaard en Gabriel Martinelli begonnen de wedstrijd allemaal op de bank, terwijl City zo’n beetje met zijn beste ploeg speelde.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *