Odegaard was woedend op Lokonga

januari 29, 2023

Arsenal middenvelder Albert Sambi Lokonga leek door de tunnel van het Etihad Stadium te stormen na de 1-0 nederlaag van Arsenal tegen Manchester City in de FA Cup. De 23-jarige Lokonga, die dit seizoen nog maar 10 wedstrijden speelde, verving Thomas Partey in de rust. Na de wedstrijd ging er een filmpje viraal waarin clubaanvoerder Odegaard woedend naar hem gebaarde omdat hij niet op zijn plaats zat. Zo zie je Odegaard niet vaak op een voetbalveld…
De jongen leek niet blij te zijn met Odegaard’s gebaar en vertrok direct na het laatste fluitsignaal door de tunnel. Zijn optreden zal menigeen er niet van overtuigd hebben dat hij Partey’s vaste vervanger kan zijn, mocht hij langere tijd uitgeschakeld zijn.
Lokonga werd in de rust ingebracht als vervanger van de geblesseerde Thomas Partey, nadat hij aanvankelijk door Mikel Arteta buiten de basisopstelling was gelaten, hoewel velen verwachtten dat hij de wedstrijd zou beginnen omdat de Spanjaard zes wijzigingen aanbracht.
Lokonga verloor regelmatig zijn man en liet veel ruimte voor de achterste vier, waarbij Julian Alvarez meerdere malen de ruimte kreeg om vanaf de rand van het strafschopgebied te schieten – de eerste keer resulteerde dat uiteindelijk in het beslissende doelpunt van Nathan Ake. Het wordt interessant om te zien wat er nu met Lokonga gaat gebeuren als Arsenal de komende dagen een nieuwe middenvelder gaat contracteren. Naar verluidt is Monaco geïnteresseerd in zijn diensten.
Lokonga’s positionering bleef de hele wedstrijd een probleem. In de blessuretijd liet Martin Odegaard zijn frustraties de vrije loop. Zijn acties zullen de fans van Arsenal, die gefrustreerd zijn over zijn prestaties sinds zijn overstap van 17 miljoen pond in 2021, alleen maar woedend maken.
Arsenal zal proberen te herstellen van de nederlaag tegen Man City door aanstaande zondag in de Premier League af te reizen naar Everton. Daarna is Brentford aan de beurt, voordat ze op 15 februari in het Emirates tegen Pep Guardiola’s mannen moeten aantreden.